ДПТНЗ «ВМВПУ»

Правова відповідальність неповнолітніх

1033 перегляди

Міліція є однією із державних інституцій, що постійно контактує з ДПТНЗ "Вінницьке міжрегіональне вище професійне училище". Вона має й певні обов’язки щодо участі у житті училища. Найбільш важливим та пріоритетним у діях міліції на території навчального закладу є сувора відповідність законам та принципам прав людини. У разі виникнення ситуацій, коли є підозра у не правомірній поведінці учня, дії міліціонера, що повністю відповідають процедурі, є першим кроком до такої взаємодії.

Відділок ВКМСД, який співпрацює з училищем, ефективно здійснює свої обов’язки щодо інформування та превентивної роботи, оскільки питання такої взаємодії обговорені, включені до плану виховної роботи навчального закладу, складений та затверджений план спільних заходів щодо попередження правопорушень учнівською молоддю.

З метою посилення право-виховної роботи в училищі, згідно плану виховної роботи 26 та 27 вересня 2013р. в актовій залі навчального закладу відбулись зустрічі  учнів І курсу з капітаном  ВКМСД Заболотним Олегом Петровичем на тему: «Правова відповідальність неповнолітніх».

В ході бесіди були розглянуті питання дисциплінарної, адміністративної, кримінальної відповідальності неповнолітніх та питания з профілактики правопорушень.

Заступник директора з ВР

Біла Л.О.