ДПТНЗ «ВМВПУ»

Центр польскої книги

1058 переглядів

Вокальний ансамбль педагогічного колективу Вінницького міжрегіонального вищого професійного училища «Джерело», худ. Керівник Ольга Янушкевич, був запрошений на відкриття Центру польської книги.

Учасники ансамблю виконували пісні польською мовою. Публіка була вражені майстерністю виконання польського фольклору та віддячили «Джерело» гучними оваціями.

7 травня, о 16-ій годині у відділі літератури іноземними мовами Вінницької ОУНБ ім.  К.А.Тімірязєва  (вул.  Соборна,  70,  ІІІ поверх) відбулось відкриття Центру польської книги та інформації до відзначення Дня Європи в Україні.

Відкриттю Центру передувала передача представниками Генерального Консульства Республіки Польща у Вінниці  польської літератури ВОУНБ ім. К.А. Тімірязєва, що відбулась 3 жовтня 2011 року та підписання угоди про співпрацю.

В угоді йдеться про   проведення та координацію культурних заходів  та реалізацію спільних завдань між Публічною бібліотекою ім. Зигмунда Яна Румля у Варшаві (директор Мірослава Маєвська) та Вінницької ОУНБ ім. К.А. Тімірязєва (директор Наталія Морозова) у рамках Днів Мазовії на Поділлі.

Місія «Центру польської книги та інформації» полягає у наданні актуальної інформації про Польщу, її історію, культуру, освіту, матеріалів з вивчення польської мови, художньої літератури тощо. До послуг відвідувачів Центру зібрання книг польською мовою, унікальна колекція класичної музики на мультимедійних носіях та ноутбук з корисними веб-посиланнями.

На заході були присутні представники органів державної влади, громадських організацій, представники Генерального Консульства Республіки Польща на чолі з Генеральним консулом Кшиштофом Свидереком.


Московський Б.А.