ДПТНЗ «ВМВПУ»

ГІРКА ПАМ’ЯТЬ: АФГАНІСТАН БОЛИТЬ У НАШИХ ДУШАХ

963 перегляди

15 лютого відзначають скорботний День пам’яті воїнів-афганців. Саме цього дня 1989 року останній наш солдат був виведений за межі республіки Афганістан. Цей день завершив календар афганської війни для радянських людей. Була дописана остання сторінка героїчного і драматичного літопису.

12.02.14 р. у нашому навчальному закладі був проведений виховний захід  «Гірка пам’ять: Афганістан болить у наших душах», присвячений 25 річниці виведення військ з Афганістану. Присутні зібралися, щоб вшанувати воїнів-інтернаціоналістів, учасників бойових дій і тих, хто поліг на чужій афганській землі.

Голова спілки ветеранів Афганістану Гром Ігор Іванович та заступник голови спілки ветеранів полковник Любчак Віталій Анатолійович  були запрошені на свято Перед учнями виступив Любчак Віталій Анатолійович та поділився своїми спогадами про ті жахливі події .

Поруч з нами, в навчальному закладі працюють люди, які пройшли страшне пекло Афганістану. Це – Чайка Микола Степанович та Джус Сергій Іванович. Ми низько схиляємо голови перед цими мужніми, відважними та рішучими чоловіками.

Для всіх присутніх прочитала власний вірш про Афганістан Валентина Василівна Крайняк також згадала учнів нашого училища, які були учасниками тієї жахливої війни – це Сьомкін В. В, Руденко О. М., Хмеляр В. В., Гусєв О. В. Затамувавши подих, слухали присутні поезії у виконанні Четверик Наталі та Свірука Дмитра, у багатьох напросилися на очі непрохані сльози, коли звучали пісні у виконанні Юкиш Марини, Голубович Любові, Крижановської Анастасії, Максимця Андрія.

На завершення нашим гостям і всім присутнім у залі побажали здоров’я, щастя, миру, душевного спокою, злагоди, добробуту у великому домі, який зветься – Україною.

Викладач української мови
та літератури Кравець В. В.