ДПТНЗ «ВМВПУ»

Обласний семінар викладачів української мови та літератури

930 переглядів

12 листопада 2013 року на базі нашого навчального закладу  відбувся семінар  викладачів української мови та літератури професійно – технічних навчальних закладів Вінницької області на тему: «Підвищення мотивації навчальної  діяльності учнів на уроках української мови та літератури».  

Із вступним словом виступив директор навчального закладу Дмитрик Олександр Дмитрович, окреслив головні проблеми мовленнєвої політики сучасності, грамотності та  знижений інтерес молоді до читання.

Методист НМЦ ПТО у Вінницькій області Мартинюк О.М. виступила  з доповіддю на тему «Організація роботи викладачів української мови та література професійно – технічних навчальних  закладів у 2013 -2014 навчальному році». Олена Миколаївна звернула увагу на методику та особливості проведення державної підсумкової атестації, проведення обласних етапів конкурсів з української мови та літератури, ознайомила  учасників семінару  з планом роботи творчої лабораторії.

Учасники семінару мали змогу познайомитись з матеріально – технічною базою, відвідати відкриті уроки викладачів Ластівки І.В. та Мазуренко С.П., заслухати досвід організації роботи методичної комісії суспільно – гуманітарних дисциплін ДПТНЗ «ВМВПУ» (Бережок С.М.), впровадження ІКТ на уроках української мови та літератури (Ластівка І.В.), використання електронних навчально – методичних комплексів при вивченні світової літератури (Помаз Н.В.), метод проектів як засіб формування творчої особистості в позаурочній діяльності (Грибик Т.А.)