ДПТНЗ «ВМВПУ»

Щедра та гостинна наша Україна!

1264 перегляди

Щедра та гостинна наша Україна!

 

Саме під таким гаслом 15 жовтня відбувся уже традиційний фестиваль-ярмарок у Вінницькому міжрегіональному вищому професійному училищі. Духовий оркестр музичного училища ім. Леонтовича був чудовим  обрамленням цього заходу, насиченого українськими традиціями, звичаями. Лунала і народна пісня у виконанні ансамблю педагогічних працівників училища «Джерело». Сірий осінній день звеселяли вишиванки та хустки.

 

Виступ бойового гопака запалив хлопців на спортивні змагання – козацькі розваги.  

 

Педагогічні працівники та учні училища продемонстрували і щедрість душі української, і щедрість української землі:можна було придбати овочі і фрукти, домашню випічку (українські пишні паляниці, пироги і різноманітні тістечка), саджанці винограду, молочні продукти і яйця, прикраси ручної роботи і сувеніри з природного матеріалу, м’які іграшки.

Бажаючі могли зробити зачіску і прикрасити себе малюнком на тілі.

Кухарі наготували і борщу, і кулішу, і шашликів, і , звісно ж, вареників та бутербродів з салом.

Заходили на ярмарок і перехожі, щоб недорого купити чогось смачненького, зануритися у атмосферу доброзичливості, поласувати справжнім українським борщем.

 

Такі щорічні ярмарки училище проводить, щоб знайомити учнів і гостей з традиціями та побутом нашого народу, щоб не втрачався незримий зв'язок з попередніми поколіннями. Крім того, це благодійний ярмарок. Кошти, зібрані на ньому, витрачаються на потреби дітей-сиріт, які навчаються в училищі. Цей ярмарок дав можливість зібрати 15 тисяч гривень і нагадав усім, хто брав у ньому участь, що таки щедра та гостинна наша Україна!