ДПТНЗ «ВМВПУ»

"Щедра та гостинна наша Україна!"

1058 переглядів

За ініціативи директора вже третій рік поспіль відбувається благодійний ярмарок «Щедра та гостинна наша Україна». Даний захід  проводиться з метою вшанування та ознайомлення з традиціями і побутом нашого народу, виховання гуманності, що проявляється через чуйність, повагу, любов до ближнього, вміння співчувати, виявляти турботи про нужденних і знедолених. Зібрані під час ярмарку кошти розподіляються між учнями ВМВПУ, які гостро потребують матеріальної допомоги.

Для учасників та гостей ярмарку презентувалися виставка-продаж сільськогосподарської продукції, виставка-конкурс «Дари Поділля», алея сала та борщу, польова кухня, куліш, шашлик, юшка (з риби), печена картопля від майбутніх кухарів, майстер-класи народних ремесел, виступи художніх колективів училища та міста, цікаві конкурси та розваги, розіграш лотереї «Небайдужі серця».

Вже стало традицією проводити ярмарок небайдужих сердець у день релігійного свята Покрови Пресвятої Богородиці, яка здавна є берегинею нашого народу, його небесною й могутньою заступницею. А тому не дивно, що кожен учасник ярмарку, сповнений світлих почуттів, намагається зробити як найбільше для підтримки тих, хто цього потребує.

Свято Покрови Богородиці має важливе історичне значення, бо саме цей день вважається Днем українського козацтва, яке втілило в собі кращі національні риси українського народу. А тому з вітальним словом під час відкриття ярмарку звернулися Генерал-отаман Гетьманського округу, голова Козацького благодійного Фонду Івана Богуна Володимир Лебедевич та отаман, полковник УК Вінницького козацького полку імені Івана Богуна  Володимир Воловидюк. Продовжив урочисту частину свята виступ учасників Вінницького осередку Міжнародної федерації Бойового гопака. Всі бажаючі взяли участь у спортивних змаганнях, організованих викладачами фізичної культури.

Також привітала учасників ярмарку почесний президент громадської організації «Велика рідня» Олена Вітенко. Пані Олена завітала з подарунком - збіркою власних віршів. А справжньою несподіванкою для гості стала прем’єра пісні «З піснею в Європу» у виконанні вокального ансамблю «Джерело» на її вірші.

На святі ярмаркували не лише учні та викладачі навчального закладу, активно купували запропоновану продукцію жителі прилеглих будинків та  випадкові перехожі, яких зацікавило дійство, що відбувалось, а саме: весела музика духового оркестру, виступи викладацького ансамблю «Джерело» та учнівського «Душі криниця». Не обійшлося і без традиційних ярмаркових персонажів: куми, цигана, яких вдало зіграли учасники драматичного гуртка «Аматор».

Під час ярмарку кожен бажаючий мав змогу стати учасником одного з численних конкурсів. Зокрема, конкурсу «Дівоча краса – довга коса», в якому взяли участь усі бажаючі дівчата, що мають довге волосся. Перемогу отримала учениця  групи № 19 Ткачук Олени, довжина заплетеної коси якої сягає 82 сантиметри.

Розважити і здивувати відвідувачів ярмарку змогли учасники конкурсу «VTORMODELS - ВМВПУ», який проводився з метою залучення уваги суспільства до проблем довкілля. Учні підготували вбрання, в якому можна виглядати гарно, не витрачаючи на це багато коштів і без шкоди для навколишнього середовища. Це переконання переможців у номінації «Креативне рішення»:  група №1- Юкиш М., група №19 – Воронюк К. та Ріхтерс А. У номінації «Дзеркало довкілля» відзначені учні: група №15 – Шуляк Ю., гр.42 – Дзюбенко В., група №18 – Сидорець О., а в номінації «Плач Земли» перемогу отримали учні: група №48 - Лисенко Ю., група № 20 - Пілецька Н. та Кравець Д., група №33 – Гладка К.

Родзинкою заходу стала благодійна лотерея «Небайдужі серця», під час якої було розігнано понад 70 пам’ятних призів. 

Завдяки зусиллям педагогічного та учнівського колективів, батьків та просто небайдужих людей, під час ярмарку було зібрано більше 18 тис. гривень. Окрім цього ярмарок викликав багато неймовірних вражень не тільки в учасників, але й в гостей свята.