ДПТНЗ «ВМВПУ»


Модельний центр
харчових технологій — це структурний підрозділ ДПТНЗ «Вінницького міжрегіонального вищого професійного училища», що забезпечує реалізацію потреб людини у професійно-технічній освіті, оволодінню професіями відповідно до її інтересів, здібностей, стану здоров'я.

 

Головним завданням Центру є формування фахівця, здатного до професійної мобільності та швидкої адаптації, до змін і розвитку в техніці, технології та організації праці в умовах ринкової економіки.

 

До основних напрямів діяльності Центру належать:

  • підготовка висококваліфікованого поповнення трудових ресурсів із числа випускників загальноосвітніх шкіл та випускників професійно-технічних училищ;
  • перенавчання та підвищення кваліфікації робітників різних галузей;
  • формування у робітників необхідних економічних знань, вмінь та навичок роботи на підприємствах громадського харчування;
  • відпрацювання рецептів стародавньої національної та іноземних кухонь та їх розповсюдження.

 

Структура центру:

  1. Відділ навчально-методичного забезпечення.
  2. Відділ підвищення кваліфікації та перепідготовки кадрів.
  3. Лабораторія сучасних та новітніх технологій.
  4. Відділ навчально-виробничої практики.
  5. Відділ маркетингу.
  6. Відділ реалізації продукції.

 

Відділ навчально-методичного забезпечення

  • Розробляє навчально-плануючу документацію, навчально-методичне забезпечення Державних стандартів професійної технічної освіти;
  • здійснює контроль якості професійного навчання;
  • розробляє критерії оцінювання;
  • розробляє та забезпечує підготовку фахівців відповідно до кваліфікаційних характеристик професій Центру;
  • впроваджує авторську методику викладання на основі педагогічної творчості викладача та майстра і використання ними досягнень світової культури, науки і техніки, адаптованих для застосування в навчальному закладі.
  • Відображає та аналізує перевірочні роботи учнів;
  • організовує проведення конкурсів професійної майстерності серед учнів;
  • проводить інструктажі щодо особливостей проведення уроків виробничого навчання з учнями, які навчаються за професією «Кухар. Кондитер»;
  • організовує стажування слухачів курсів для незайнятого населення з професії «Кухар. Кондитер»;
  • проводить вивчення методів та прийомів навчання з метою збільшення ефективності уроків;
  • проводить бесіди з слухачами курсів для незайнятого населення та для учнів
  • проводиться робота з слухачами курсів школи фахової майстерності.


Відділ підвищення кваліфікації та перепідготовки кадрів 

  • Відображає та аналізує перевірочні роботи учнів;
  • організовує проведення конкурсів професійної майстерності серед учнів;
  • проводить інструктажі щодо особливостей проведення уроків виробничого навчання з учнями, які навчаються за професією «Кухар. Кондитер»;
  • організовує стажування слухачів курсів для незайнятого населення з професії «Кухар. Кондитер»;
  • проводить вивчення методів та прийомів навчання з метою збільшення ефективності уроків;
  • проводить бесіди з слухачами курсів для незайнятого населення та для учнів
  • проводиться робота з слухачами курсів школи фахової майстерності.


Лабораторія сучасних та новітніх технологій

  • Досліджує тенденції розвитку інноваційних процесів в системі професійної освіти;
  • впроваджує новітні та сучасні харчові технології та займається їх розповсюдженням;
  • реалізує ефективний вибір педагогічних технологій, методик професійного навчання;
  • виконує методичну та консультативну роботу з вивчення та оволодіння новими педагогічними та сучасними харчовими технологіями.
  • Організовує методичне забезпечення навчально-виробничої практики;
  • оформлення договорів та супровідних документів для виробничої практики учнів училища.


Відділ навчально-виробничої практики

  • Організовує методичне забезпечення навчально-виробничої практики;
  • оформлення договорів та супровідних документів для виробничої практики учнів училища.


Відділ маркетингу

  • Аналізує ринок освітніх послуг, визначає потреби в існуючих та нових професіях;
  • проводить анкетування учнів училища, які навчаються за професією «Кухар. Кондитер»;
  • аналізує ринок послуг в торгівельній галузі;
  • визначає основні вимоги потенційних отримувачів освітніх послуг до змісту навчання з нових та існуючих професій шляхом анкетування;
  • досліджує ринки реалізації продукції, яка виробляється закладом;
  • здійснює рекламування продукції та освітніх послуг.

Відділ реалізації продукції

  • Складання калькуляції на освітні послуги та продукцію, яка виробляється закладом;
  • здійснення реалізації продукції, яка виробляється закладом;
  • проведення обслуговування відвідувачів на базі навчально-тренувального кафе-бару.